Om oss


Patriciabaletten är en ambitiös studentbalett som sedan 1965 (!!!) har muntrat upp musiklivet från Uppsala till Istanbul, men allra mest i Göteborg. Tillsammans med vår kära orkester Tongångarne skräddarsyr vi underhållning med fart och fläkt, glitter och glamour. Gör din fest oförglömlig med Cancan och Charleston till kaffet! Patriciabaletten kan bokas som underhållning vid alla slags högtidligheter, och klarar sig bra även utan orkester.

Valborg 2018

Patriciabaletten är knuten till Göta studentkår vid Göteborgs universitet. Vi tränar två gånger i veckan på Studenternas hus, där vår föreningslokal också ligger. Om du vill boka oss som underhållning eller söka till baletten, kontakta oss.


Patriciabalettens historia

Baletten uppträdde för första gången på en Valborgsbal 1965. Den nystartade dansgruppen hade inget namn, men eftersom melodin till dansen de framförde hette Patricia fick detta duga som etikett på hela paketet. Sedan dess har Patriciabaletten varit en ovärderlig del av Göteborgs student- och nöjesliv. Vi har genom åren dansat på de flesta stora scener i Göteborg, bland andra Trädgår’n, Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan och Stora Teatern. Baletten har även uppträtt på mängder av företagsfester och invigningar, medverkat i korteger och dansat på privata fester som bröllop, examensfester och femtioårskalas i staden med omnejd.Vill du veta mer om Patriciabaletten och Tongångarne? Då rekommenderar vi boken Nästan som en riktig orkester: historien om Tongångarne och Patriciabaletten av Kristian Wedel (1999). Annars kan du också titta igenom det här albumet om Patriciabaletten genom tiderna.

Comments are closed.