Om Oss

OM OSS

Patriciabaletten är en ambitiös studentbalett som sedan 1965 (!!!) har muntrat upp musiklivet från Uppsala till Istanbul, men allra mest i Göteborg. Tillsammans med vår kära orkester Tongångarne skräddarsyr vi underhållning med fart ochfläkt, glitter och glamour. Gör din fest oförglömlig med Cancanoch Charleston till kaffet! Patriciabaletten kan bokas som underhållning vid alla slags högtidligheter, och klarar sig bra även utan orkester.


Patriciabaletten är knuten till Göta studentkår vid Göteborgs universitet. Vitränar två gånger i veckan på Studenternas hus, där vår föreningslokal också ligger. Om du vill boka oss som underhållningeller söka till baletten,kontakta oss.

STYRET & MUSRÅD

Patriciabaletten är en synnerligen demokratisk förening där de flesta vill säga till om det mesta. Men det finns en grupp människor som trots allt bestämmer var skåpet ska stå och som alltid har en flaska skumpa till hands för att rädda balettfriden. Dessa går under namnet Styrelsen, eller oftare “Styret”. 


I Patriciabaletten finns även ett Musikaliskt råd, “Musråd”! Denna post innebär ett stort ansvar då man håller koll på baletten på dansträningarna och tar de beslut som har att göra med spelningar och alla dansmässiga delar!

PATRICIABALETTENS HISTORIA

Baletten uppträdde för första gången på en Valborgsbal 1965. Den nystartade dansgruppen hade inget namn, men eftersom melodin till dansen de framförde hette Patricia fick detta duga som etikett på hela paketet. Sedan dess har Patriciabaletten varit en ovärderlig del av Göteborgs student- och nöjesliv.


Vi har genom åren dansat på de flesta stora scener i Göteborg, bland andra Trädgår’n, Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan och Stora Teatern. Baletten har även uppträtt på mängder av företagsfester ochinvigningar, medverkati korteger och dansatpå privata fester sombröllop, examensfester och femtioårskalas i staden med omnejd.


Vill du veta mer om Patriciabaletten och Tongångarne? Då rekommenderar vi boken "Nästan som en riktig orkester: historien om Tongångarne och Patriciabaletten" av Kristian Wedel(1999). Annars kan du också titta igenom det här albumet om Patriciabaletten genom tiderna.

Träning med Patriciabaletten 1965
Träning med Patriciabaletten 1965
Marsch
Marsch
Marsch med Tongångarne
Marsch med Tongångarne
Dans på paddanbåt på Valborg
Dans på paddanbåt på Valborg
Cancan 60-tal
Cancan 60-tal
Cancan 90-tal
Cancan 90-tal
Proud Mary på framsidan på kårens tidning
Proud Mary på framsidan på kårens tidning
Cabaret
Cabaret

BLI MEDLEM

Är du sugen på att dansa och showa loss med oss?


Vi kommer snart att söka nya fantastiska medlemmar!

Är du (eller kanske någon du känner) sugen på att hänga, dansa och showa loss med oss? Då är du/ni/han/hon/hen varmt välkomna till Patriciabalettens nyintag VT24! Vi dansa i princip ingen balett alls, namnet till trots. Tänk showdans! Jazz, disco, charleston… Vi har det mesta på repertoaren!


Håll koll på vår hemsida, Instagram och Facebook – där kommer mer info snart!


VT2024:

Vi har nyintag 22 och 24 Januari 2024 kl.18-20 i StudenternasHus på Götabergsgatan 17. Kom dansklädd och taggad båda dagarna :D